Top 10 Classics – Parfums

Top 10 classic parfums

<

Eeuwenlang gebruikten dames eau de cologne om lekker te ruiken. Aan het eind van de 19e eeuw werd de parfum uitgebracht. Er werd geexperimenteerd met lokale ingredienten zoals roos en jasmijn. Toen waren de handgemaakte parfums alleen nog weggelegd voor de adelen en welgestelden. In de 20e eeuw werden geuren, net als mode, een industrie. Parfumhuizen als Guerlain (sinds 1828) em Jean Patoe (met Joy uit 1930) waren niet alleen populair in Europa maar ook in Amerika.

Coco Chanel was de eerste modeontwerper die een eigen parfum uitbracht. Verschillende proefgeuren werden geproduceerd, Coco Chanel koos flesje nummer 5. Wat ook de naam werd van de legendarische nummer 5. Andere modehuizen volgden en brachten ook hun eigen parfum uit, Dior, Yves Saint Laurent, Lanvin en Nina Ricci. De meeste parfums bevatten maar enkele ingredienten, iets wat momenteel ook weer hot is. Later volgden meer complexe geuren, die nu klassiekers zijn, denk aan Jean Paul Gaultier met Le Classique, Issey Miyake met L'Eau d'Issey en Calvin Klein met Eternity en CK One. In de jaren '90 volgden ook Italiaanse ontwerpers als Armani en Gucci met parfums.

Elizabeth Taylor was in 1991 de eerste celeb die een eigen parfum kreeg genaamd White Diamond, sinds die tijd zijn er steeds meer celebs die hun eigen parfum uitbrengen waaronder Beyonce met Heat, Reb'l Fleur van Rihanna en Reveal van Halle Berry. Er zijn nog veel meer celebs met een eigen parfum. Geruchten zijn er dat ook Justin Bieber, Lady Gaga, Heidi Klum en Jennifer Aniston een geur gaan uitbrengen.


1. Chanel – No. 5
2. Dior – Miss Dior
3. Yves Saint Laurent – Opium
4. Guerlain – Shalimar
5. Issey Miyake – L’Eau d’Issey
6. Jill Sander – Jill for Woman
7. Nina Ricci – L’Air du Temps
8. Lancome – Tresor
9. Calvin Klein – CK One
10. Estee Lauder – Pleasures

Bron: Fabolous by Douglas, uitgave Nr. 2/2011

<

Comments

  1. Mijn faorieten staan er niet tussen. Dat zijn: Angel van Thierry Muggler, Paris van YSL en de volledige Poison lijn van Dior! Voor de zomer: Sun van Jill Sander!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s