Olijfolie

Olijfolie als wondermiddel

 

Olijfolie is een gezond product voor in de keuken, olijfolie is goed voor je hart en vaten en het bevat weinig verzadigde vetzuren en vitamine E en pro-vitamine A. Maar naast het koken kan je olijfolie ook heel goed gebruiken als beautyproduct. Waar kan je olijfolie allemaal voor gebruiken? Lees verder!

Huid
Als je last hebt van een droge huid op je benen, smeer een paar druppels olijfolie op je huid en laat het even intrekken. Daarna voelt je huid al een stuk soepeler aan. Je kan ook wat olijfolie toevoegen aan je favoriete bodylotion, zodat je een lekkere geur hebt.

Lippen
Als je last hebt van droge lippen,kan je een druppel olijfolie smeren op je lippen. Hier worden je lippen zacht van.

Haar
Olijfolie kan je ook gebruiken om je droge en doffe haar te verzorgen. Verwarm de olijfolie en smeer het dan in je hele haar en hoofdhuid. Doe een handdoek op je haar en laat het een half uur intrekken, daarna goed wassen en je hebt zacht glanzend haar!

Make-up remover

Als je ’s avonds je make-up wilt afhalen en je make-up remover is op of je slaapt ergens anders en je bent je make-up remover vergeten dan kan je ook heel goed olijfolie gebruiken. Je doet een klein beetje olijfolie op een nat wattenschijfje en haalt hier voorzichtig je make-up mee af.

Gezichtsreiniger
Je kan ook olijfolie gebruiken als gezichtsreiniger, je drupt een paar druppels olijfolie op een nat watje en maakt hier je gezicht mee schoon. Daarna even schoonspoelen en je gezicht als laatste met een beetje tonic reinigen.

Scheerolie
Ook kan je olijfolie gebruiken om je benen te scheren in plaats van scheerschuim. Je huid wordt hier heel zacht van en je mesje glijd makkelijker over je huid heen.

Scrub
Als je olijfolie mengt met suiker heb je een hele fijne scrub, dit is makkelijk te maken en is een natuurlijk product.
Je kan deze scrub zowel gebruiken voor je lichaam als voor je gezicht.

Last van droge voeten?
Smeer je voeten in met flink veel olijfolie en doe dan katoenen sokken aan. Als je dit doet voordat je gaat slapen dan kan het de hele nacht intrekken, het resultaat is zachte voeten!

Comments

  1. Handige tips!

  2. Een interessant artikel, dank je wel! De tip voor de voeten ga ik na de zomer zeker eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: