Blueberry Boy Bait

Blueberry Boy Bait

Vandaag een recept van heerlijke bosbessen cakejes!

Dit recept komt van de blog van Lauren Conrad en zij noemt deze
Blueberry Boy Bait haar edible obsession (eetbare obsessie)!
Er wordt gezegd dat deze zoetigheid de naam te danken heeft aan
een jong meisje dat in 1954 in een Bake-Off (bakwedstrijd) in Pillsbury
de show stal, nadat zij had gezegd dat deze lekkernij zo werd genoemd
vanwege het effect op jongens. Dat is toch een leuke anekdote!
Ik heb het recept vertaald maar voordat je gaat bakken, kijk dan eerst even naar het originele recept.

 

Blueberry Boy Bait

 

 Ingredienten voor de cakes

  • 2 cups plus 1 theelepel bloem (1 cup bloem is 135 gram)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel keukenzout  
  • 16 eetlepels ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 3/4 cup lichte bruine suiker  (1 cup suiker is 200 gram)
  • 1/2 cup kristalsuiker (1 cup suiker is 200 gram)
  • 3 grote eieren
  • 1 cup volle melk
  • 1/2 cup blueberries, verse of bevroren (bevroren blueberries niet eerst ontdooien)  

Ingredienten topping

  • 1/2 cup blueberries (bosbessen), vers of bevroren (bevroren blueberries niet eerst ontdooien)  
  • 1/4 cup kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  • Zet de oven en plaats het rek in het midden van de oven. Zet de oven op 220.
  • Vet een ovenschaal in met afmetingen van ongeveer 33 bij 23 cm.
    Het beslag
  • Meng in een middelgrote beslagkom 2 cups van de bloem, bakpoeder en zout. Meng met een mixer de boter, suiker op een middenhoge snelheid totdat het luchtig is voor 2 minuten. Voeg de eieren, een voor een toe, verlaag de snelheid van de mixer en voeg een derde van de van de bloem en voeg daarna de helft van de melk toe.
  • Voeg de helft van de rest van bloem, de rest van de melk en als laatste de rest van de bloem. Voeg de blueberries toe en meng deze voorzichtig met een rubberen spatel. Doe het beslag vervolgens in de ovenschaal.
    Topping
  • Verdeel de blueberries over het beslag, meng de suiker en kaneel and verdeel dit over het beslag.
  • Bak het in 45 tot 50 minuten, als je een satestokje erin prikt en deze er schoon uitkomt is de cake klaar!
    Laat de cake in de pan 20 minuten afkoelen, je kunt het warm of op kamertemperatuur eten.

(Bron: Recept en foto www.laurenconrad.com)

Kijk voor het originele recept op www.laurenconrad.com.

 

Blueberries

Comments

  1. Ik kan dus absoluut niet bakken, bij mij mislukt dus altijd alles! Maar als jij nou aan de slag gaat en ik dan kom proeven…🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: