Sparkly Lemon Cookies

Sparkly Lemon Cookies

Vandaag staat er een recept voor yummie cookies op het menu voor jullie!
Op de website van Lauren Conrad www.laurenconrad.com kwam ik een recept
tegen voor heerlijk citroen koekjes. Dit recept is van baking queen Martha Stewart.
Cupcakes, koekjes en taarten worden regelmatig gebakken door mij en mijn dochter,
ook dit recept spreekt me aan! Als kerstcadeau heeft mijn dochter een hele mooie,
knalroze cupcakehouder uitgezocht, die we volgende week gaan uitproberen.

Deze eetbare sterretjes zien er supercute uit maar ik weet niet waar je het in Nederland
kunt krijgen, maar er zijn ook een heleboel andere mogelijkheden om de koekjes te
versieren. De koekjes zullen ongetwijfeld ook heerlijk smaken zonder topping met
alleen glazuur!

Het is ook weleens leuk om de website van Martha Stewart te bekijken, hier kun je
een heleboel inspiratie opdoen voor DIY projecten, interieur-ideeen en recepten.
Het recept is wel in het Engels maar met wat fantasie en Google kom je vast een heel
eind!

Recept:

  • 2 cups all-purpose flour
  • Salt
  • 1 stick plus 2 ½ tablespoons unsalted butter, room temperature
  • ½ cup plus 2 tablespoons granulated sugar
  • 3 lemons, zested and juiced (1/3 cup juice)
  • 2 large eggs
  • ¼ cup whole milk
  • 2 ¾ cups confectioners’ sugar
  • Start-shaped edible glitter or coarse sanding sugar, for sprinkling (optional)
  1. Preheat oven to 325-degrees. Whisk together flour and ¼ teaspoon salt in a small bowl.
    Beat butter, granulated sugar, and lemon zest with a mixer on medium speed until pale and fluffy, about 10 minutes.
    Beat in eggs. Reduce speed to low, and gradually beat in flour mixture.
    Slowly add milk, and beat on medium speed for 5 minutes.
    Transfer dough to a pastry bag fitted with a ½- inch plain round trip.
    Pipe 1 ½- inch rounds onto parchment-lined baking sheets.
  2. Bake until bottoms are pale gold, 16 to 18 minutes.
  3. Let cool completely on sheets set on wire racks.
  4. Whisk together confectionsers’ sugar and lemon juice in a small bowl until smooth.
  5. Brush glaze onto cookies, and sprinkle with edible glitter.

EET SMAKELIJK!

Note: Cookies can be stored at room temperature for up to 3 days.

Bron: Lauren Conrad (http://www.laurenconrad.com/cat/dine)

Comments

  1. YUMYUM❤
    Liefs, xxxx

  2. Yummmie!

  3. martine1208Martine says:

    Hey lief vriendinnetje,
    Sterretjes en andere versierselen kan je kopen bij Woerdman in Alphen!
    Liefs Martine

  4. Die steentjes… ik vind het toch een beetje vreemd. Maar het klinkt wel lekker! MMmmm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: