Care for Life

20120106-102920.jpg

We zijn er niet altijd van bewust maar in Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld,
ondanks de goede regelingen vallen er mensen buiten de boot en komen zij niet aanmerking voor bepaalde voorzieningen. Care Cosmetics richtte de Care for Life foundation op, op deze manier kan de stichting iets terug doen voor de maatschappij. Lees verder voor meer informatie over deze foundation. Care for Life zet zich in voor kinderen die chronisch, levensbedreigend of terminaal ziek zijn of een handicap hebben. Care for Life biedt extra medische zorg en onderwijs aan kinderen die dat vanwege hun ziekt hard nodig hebben. Het streven is naar glimlachende gezichtjes en mooie momenten zodat zieke kinderen zich niet continu patiënt hoeven te voelen.

Aan dit mooie initiatief wil ik zeker aandacht besteden! ,door de nodige bezuinigingen wordt er steeds meer bezuinigd op gezondheidszorg en scholing, foundations als deze zijn hard nodig!

Een rolstoelbus voor Pleun
Vijf jaar oud en al je eigen bus? Voor Pleun Bakkum uit Uitgeest wordt het binnenkort werkelijkheid. Care For Life bezocht de familie Bakkum om een symbolische cheque aan Pleun en haar familie te overhandigen. Hiermee werd het resterende bedrag (€ 3.504,95) voor een aangepaste rolstoelbus door Care For Life gefinancierd.

Pleun heeft het syndroom van Rett. Dit syndroom is een ernstige ontwikkelingsstoornis van het centrale zenuwstelsel wat vooral bij meisjes voorkomt. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tien kinderen, voornamelijk meisjes, geboren met het Rett syndroom. Pleun kan niet praten, en ze heeft moeite met het gebruik van haar handen en voeten. Ze is hierdoor rolstoelgebonden. De huidige auto van de familie Bakkum voldoet niet meer, omdat Pleun te zwaar wordt om in en uit de auto getild te worden. Dankzij verschillende hartverwarmende initiatieven was er al een aanzienlijk bedrag ingezameld om de aangepaste rolstoelbus te financieren. Uiteindelijk kwam de familie nog € 3.504,95 tekort, wat door Care For Life wordt aangevuld. In de rolstoelbus kan Pleun voortaan onderweg verzorgd worden, wanneer zij onderweg is naar het ziekenhuis, naar school of naar familie.

Meer informatie over Care for Life vind je op de website, http://www.careforlife.nl.

20120106-102306.jpg

20120106-102332.jpg

<a

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: