Cook & Co.: High Tea

Cook & Co: High Tea!

Een high tea is erg leuk, gezellig en lekker. Er zijn veel restaurants en tearooms waar je een high tea kunt reserveren maar het is natuurlijk ook erg leuk om zelf een high tea te organiseren! Vandaag een artikel met wat ideeen om zelf je high tea te organiseren, er zijn ook een hoop boeken te vinden of informatie op internet.

20120228-220139.jpg

1. Nodig je vriendinnen of familie uit!
Maak een leuke uitnodiging in Word of Photoshop en nodig je vriendinnen of familie uit voor een heerlijke high tea. Een high tea kun je ook organiseren als je jarig bent of met Pasen, of gewoon zomaar! Misschien leuk als verassing voor je vriendje of voor moeder- of vaderdag. Als je niet zelf alles wilt maken kun je natuurlijk vragen of iedereen iets wilt meenemen.

2. Thee selecteren
Het belangrijkste ingrediënten is natuurlijk thee! Bedenk welke soorten thee je wilt hebben, zwarte thee, witte- of groene thee. Je kunt losse thee kopen die je in een zeefje of thee- ei moet doen maar zakjes thee kan natuurlijk ook. Het beste kun je een theepot op tafel zetten met gekookt water, zo kan iedereen zijn eigen thee maken. In mooie schaaltjes kun je ook suiker, melk, citroen en honing op tafel zetten. Wil je meer weten over soorten thee, klik dan hier voor het artikel dat ik eerder heb geschreven over thee.

3. Lekkere hapjes
Bij een traditionele High Tea worden ook lekkere hapjes geserveerd, meestal gaat dit in 3 gangen: Sandwiches en hartige hapjes, scones met jam en room en als laatste cake, koekjes en bonbons (jammie) maar je hoeft je natuurlijk niet te houden aan deze gangen. Je kunt ook cupcakes maken of lekkere brownies. Het is leuk om deze hapjes serveren in mooie etageres of mooie schalen, een etagère kun je ook zelf maken door borden te gebruiken en tussen de borden mokjes te zetten, pas wel op dat het er niet afvalt!

4. Maak het gezellig!
Om de high tea nog gezelliger te maken, kun je de tafel mooi aankleden met een mooi tafelkleed, kaarsjes, mooie servetten en een bos bloemen. Is het mooi weer, dan is het natuurlijk leuk om in de tuin een high tea te houden!

Voor meer ideeën & recepten, klik dan hier.

Hebben jullie weleens een High Tea georganiseerd of in een restaurant gedaan? En misschien hebben jullie nog wel een lekker recept of idee!

20120228-220231.jpg

Advertenties

Comments

  1. Dit wil ik ook eens gaan doen, lijkt me echt super om te doen namelijk ^^

  2. Toevallig ga ik dit weekend een High Tea vieren, voor een speciale/geheime reden. Hihi..

  3. YUMYUM

    Liefs, xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: