Tips voor dating!

How To Date: Tips & Tricks bij Dating!

20120613-213700.jpg

Het vrijgezellenbestaan kan natuurlijk erg leuk zijn; aan niemand verantwoording afleggen, doen en laten waar je zelf zin in hebt, eten waar jij trek in hebt! Maar misschien begint het wel te kriebelen als vrienden en vriendinnen om je heen gaan trouwen, babys krijgen of je beste vriendin een relatie krijgt en geen tijd meer heeft om op stap te gaan. Misschien ben je wel langer op zoek naar een leuke man (of vrouw) maar kun je de ware maar niet vinden of gaat er tijdens de date altijd iets mis. Vandaag een paar tips & tricks voor een geslaagde date!

Voor het zoeken naar een date kun je natuurlijk de voetbalvelden in het weekend afstruinen in de hoop op een knappe vent te scoren die ook nog eens vrijgezel is (je kunt dan in ieder geval zijn sportiviteit en gespierde benen keuren). Je kunt ook lid worden van een sportvereniging, er zullen hier ongetwijfeld vrijgezellen rondlopen die ook op zoek zijn naar een (sport)maatje. Heb je alle sportvelden, broers en neven van vriendinnen al ontmoet maar nog steeds geen date gevonden?

Misschien is internetdaten dan een optie, vanuit je eigen huis kun je een date vinden. Door middel van een persoonlijkheidstest word er gekeken welke persoonlijkheidstype het beste bij je past, een voorselectie is hiermee al gedaan! E-Darling is een internet datingsite waarbij gebruik word gemaakt van persoonlijkheidstesten die gebaseerd zijn op wetenschappelijke modellen. Je vult een persoonlijke vragenlijst in waarmee vergelijkingen worden gemaakt met andere profielen. Op e-Darling Raadgeverkun je ook terecht voor tips & adviezen over relatiebemiddeling en heb je de ware prins gevonden kun je hier ook terecht voor adviezen over relaties.

Onder een paar belangrijke tips voor (internet)dating!

Persoonlijk profiel
Zorg ervoor dat je je profiel eerlijk invult maar wel zo voordelig mogelijk! Lieg niet in je profiel, schrijf niet dat je maatje 36 hebt terwijl dit eigenlijk maat 44 is. Gebruik ook niet een foto van jezelf die 10 jaar geleden is gemaakt. Denk eerst goed na wat je wilt omschrijven, wat zijn je hobbies, wat zoek je in een relatie? Wat zijn jouw passies en pluspunten en wat is je slechtste eigenschap? Je wilt natuurlijk dat iemand echt geïnteresseerd is in jou en niet alleen in je opgeklopte profiel.

Foto
Zorg voor een duidelijke foto van jezelf, een foto waar je er mooi opstaat maar een waar niet aan is gephotoshopt, zorg voor een leuke en spontane foto waarop je glimlacht. Geen sexy playboy centerfold foto met bambi ogen, hiermee trek je de verkeerde mannen aan!

Niet alleen afwachten!
Je kunt natuurlijk afwachten tot er iemand reageert op jouw profiel maar kijk zelf ook rond en zie je een leuk profiel, stuur dan een reactie met een korte toelichting over jezelf en wat je aanspreekt in het profiel van de ander. Misschien hebben jullie wel dezelfde interesses zoals koken of bungyjumpen, beschrijf dit in je reactie en je hebt gelijk al een ijsbreker! Misschien is je iets opgevallen in het profiel, stel hier dan een vraag over en vertel kort iets over jezelf.

De eerste date!<;;;/em>;;;
Heb je inmiddels al een tijdje gemaild, gebeld en gewhatsappt is het misschien tijd om deze (hopelijk) prins op het witte paard te ontmoeten.

– Zorg ervoor dat je er fris & verzorgd uitziet, nette haren, nagels en geen zweetluchtjes. Check je make up nog even snel voordat je binnenstapt. Trek kleding aan waar jij je prettig in voelt, trek geen galakleding aan als je ergens gaat borrelen! Als je niet weet wat voor soort kleding gepast is bij de locatie waar je heen gaat, misschien vind je ideeën in het artikel over dresscodes

– Spreek af voor een borrel of lunch, niet gelijk voor een meer gangendiner, als het toch niet klikt duurt het niet te lang en als je langer wilt blijven kan dat altijd. Zorg ervoor dat je afspreekt op een openbare plek, laat vrienden of familie weten waar je bent.

– Zorg dat je goed gehumeurd bent en een positieve instelling hebt, dit heeft ook invloed op je date. Dit betekent niet dat je de lolbroek of jurk moet uithangen. Blijf vooral jezelf, je wilt natuurlijk dat je date op jouw karakter valt.

– Praat over veilige onderwerpen waar niet gelijk discussie uit kan staan, vertel niet je ongezouten mening over de politiek, je wilt tenslotte dat het gezellig blijft! Praat niet alleen over jezelf maar geef je date ook de kans om te vertellen over zichzelf en luister geïnteresseerd en stel vragen.

– Hulplijn!
Neem je mobiele telefoon mee, mocht de date teleurstellend verlopen kun je stiekem een vriendin sms’en met het verzoek je te bellen, zo kun je een excuus verzinnen om naar huis te gaan! Laat wel snel weten dat je niet geïnteresseerd bent, zodat je je date niet aan het lijntje houd.

– Kado
Om het ijs te breken kun je een klein kadootje meenemen, hiermee ben je attent en breek je het ijs.

– Don’t be desperate!
Heb je een geslaagde date gehad? Mooi! Maar dring niet gelijk aan op het maken van een nieuwe date, geef je date ook de gelegenheid om het te laten bezinken. Je kunt de volgende dag een mailtje of smsje sturen om te laten weten dat je het gezellig vond.

Mocht je binnenkort een date hebben, dan hoop ik natuurlijk dat bovenstaande tips hulp bieden en je een leuke date hebt! Misschien heb jij leuke tips voor andere lezers of heb jij een date meegemaakt om nooit meer te vergeten, laat je horen in een reactie!

20120613-212641.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s